drs. Karl Jacobs, anatoom UVAmsterdam, Anatomy Inside, Amsterdam
Karl is als anatoom bezig met vernieuwend onderwijs op het gebied van fascia anatomie en geeft inzicht en praktische handvaten voor klinisch redeneren en interpreteren hiervan. Als anatoom is zijn speciale interessegebied de functionele anatomie van het bewegingsapparaat, met een bijzondere focus op fascia. Met zijn voorkennis vanuit de fysiotherapie is hij in staat de brug tussen oude en nieuwe inzichten te slaan. Daarmee staat er weer een gedegen anatomisch fundament voor een optimale fysiotherapeutisch behandelstrategie en aanpak !
dr. Jean-Claude Guimberteau, Plastisch Chirurg, Frankrijk
Jean-Claude is als plastisch chirurg wereldberoemd omtrent zijn ‘in vivo anatomie’ beeldmateriaal van de fascia zoals te zien in ‘Strolling under the skin’. Hij heeft de laatste jaren niet stil gezeten en zal ons op de hoogte brengen van de nieuwste ‘anatomie in vivo’ inzichten. Met name de fysiologische herstelprocessen van ons lichaam tijdens en na chirurgische ingrepen zullen uitgebreid aan de orde komen.
drs. Jeroen Alessie, senior lecturer, fysiotherapeut, Avans Hogeschool Breda
Jeroen neemt ons mee een functionele beschrijving van verschillende typen bindweefsels en vertaalt die naar kennis over lichamelijke belasting, beschadiging en herstel. Op basis van nieuwe inzichten en recent onderzoek naar bindweefsel en met name op het gebied van de anatomie wordt de rol van het fasciale systeem als kracht-geleidend en proprioceptief systeem uitgebreid toegelicht. Door te kijken naar de dynamiek van het menselijk bindweefsel is er een goed aanknopingspunt om de juiste vorm van therapie te kunnen bepalen.
dr. Pieter de Groot, MD PhD, Resident (AIOS) Internal Medicine, Fellow Clinical Immunology and Allergy at Amsterdam UMC. Amsterdam UMCUniversity of Amsterdam.
Pieter de Groot is in opleiding tot internist-immunoloog-allergoloog in het Amsterdam UMC. In 2021 is hij gepromoveerd op de relatie tussen darmmicrobiota en metabole aandoeningen en auto-immuunziekten. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Gein in Amsterdam.
prof. dr. An de Groef, KULeuven, België
An is Oedema-bestuurslid en heeft op 8 september 2016 haar doctoraatstudie in de fascia met glans verdedigd aan de KU in Leuven. Haar bijdrage binnen dit symposium zal een wetenschappelijke beschouwing voor fascia therapie zijn. Zij is momenteel postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven en U Antwerpen. Haar onderzoek domein ligt op het gebied van evaluatie en behandeling van pijn en armmorbiditeit na borstkanker en de link naar het fasciale systeem.
drs. Wouter Hoelen, MSc lymfologie & oncologie, fysiotherapeut, De Berekuyl, Hierden
Wouter is al geruime tijd bezig met het behandelen, interpreteren en toepassen van technieken gebaseerd op de fascia anatomie. Hij is met name vanuit de problematiek als gevolg van oncologische interventies bezig met het scheppen van kaders, voor een geïntegreerde fascia aanpak hiervan, zowel binnen het onderwijs als in de dagelijkse praktijk.