Historisch Universiteitsgebouw

De Rijks Veeartsenijschool wordt in 1821 opgericht in de Utrechts wijk Wittevrouwen. Precies 100 jaar later verschijnt een monumentaal pand aan het Veeartsenijpad.

Op een weg die dwars door het voormalige universiteitsterrein loopt, staat het ontwerp van architect Joseph Crouwel.

Het Anatomiegebouw.

Het Anatomisch Instituut van de Rijks Veeartsenijschool

Het Veeartsenijterrein groeide. In 1921 bouwde de Rijks Veeartsenijschool een pand waar studenten zich uitsluitend richtten op de dierlijke anatomie.

Dierenartsen in opleiding leerden de basis van het vak in het Anatomiegebouw. In het Anatomisch Theater gaven docenten colleges. Ze spraken over de anatomie, maar ze lieten de studenten vooral zien hoe dieren in elkaar zaten. In de Snijzaal leerden de studenten zelf opereren. En in de microscoopzaal zoomden ze in op de details.

Het ontwerp van het pand hield overal rekening mee: speciale luchtcirculatie maakte de atmosfeer dragelijk en met een lift bereikten grotere dieren het Anatomisch Theater op de eerste verdieping voor college.

En tegenwoordig?

 

Een historisch Universiteitsgebouw in Wittevrouwen. In een van de mooiste wijken aan de rand van de binnenstad van Utrecht. Het resultaat van 3 jaar lang restaureren en renoveren met oog voor de kleinste details. Een historische pand op een prachtige locatie. InterMedics is vereerd op de locatie state of the art interdisciplinaire congressen te mogen organiseren. De Sfeer van toen, het comfort van nu…Een fantastische beleving voor iedereen.

 

Adres Anatomiegebouw

Bekkerstraat 141
3572 SG Utrecht